Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в България.  Полетът бе извършен

...
Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в България.  Полетът бе извършен
Коментари Харесай

Визитата на Володимир Зеленски в България: Започна срещата в МС

Украинският президент Володимир Зеленски дойде в България

Полетът бе осъществен с българския държавен аероплан. 

Според данните на приложението flightradar24 правителственият „ Еърбъс ” А-319  излетя от София в 07:12 ч. сутринта и кацна в молдовската столица Кишинев малко след 8.00 ч. българско време. Обратният полет на машината със Зеленски към българската столица стартира в 11:06 ч., като дойде у нас малко след 12:04 ч.



Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел посрещна президента на Украйна Володимир Зеленски при кацането му в София. Това стана ясно от обява на Габриел във фейсбук. „ Добре пристигнал в България, Володимир Зеленски “, написа външният министър. 

По непотвърдена информация в самолета дружно със Зеленски са били и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков



За това, че визитата му у нас въпреки всичко ще се реализира, удостовери по-рано през днешния ден министър председателят Николай Денков .

От държавната пресслужба оповестиха, че в Министерския съвет Зеленски ще беседва с Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, ще се срещне също с управленията на парламентарните групи, вносители на плана на декларация в поддръжка на участието на Украйна в НАТО. 


Очаква се да се подпишат и взаимна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за съдействие в региона на енергетиката. По-късно денем министър председателят Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на полемика с присъединяване на Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. Предвидена е среща и с президента Румен Радев. 
 

Sofia. Bulgaria
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР